2013.06.20.
20:57

Írta: Zinjin

Insanity mint olyan, saját észrevételek

  • Mi is az az insanity? Tenné fel a kérdést valaki aki még soha nem hallott róla.

  • Az insanity egy edzésmódszer, egész pontos HIIT (High intensity interval training) ami a legjobb edzésforma a zsírégetésre, magasan veri a monoton és unalmas futást és minden más órákig végezhető tevékenységet.
    http://www.fitbuilder.hu/cikk/Hivatalosan_is_jobb_a_sprint_mint_a_kocogas.html a cikk igaz a sprinteléssel foglalkozik, de hasonló elveken nyugszik az insanity is :)


  • Kinek való az insanity?



  • Hát nem terhes kismamáknak, és extrém módon túlsúlyos embereknek az biztos. Előfeltétel egy minimális edzettségi szint, különben az embernek hamar elmegy a kedve ha már a bemelegítésbe belehal kb. Ha engem kérdez valaki, én azt mondanám hogy olyan emberek kezdjék el csak csinálni akikben ott van a kitartás. Az edzések kemények, végig kell küzdeni őket és nyomni-nyomni-nyomni, dig deeper bro. Szóval akinek alapvető kondija megvan hozzá, és fogyni vagy pedig állóképességet szeretne annak mindenképpen ajánlom. Ha nem is insanity edzésterv szerűen, de be lehet iktatni más edzésformák mellé nagyon hatásosan.

  • Mennyire kemény?



  • Hát az elején nagyon amíg nem szokja meg az ember ezt a terhelést. Utána egyre könnyebbé válik, persze azért küzdés még mindig van benne, mint ahogy kihívás is (2. havi edzések egyszerűen BETEGEK). Szerintem embere válogatja kinek melyik edzés húzós. Nekem az elején a power and ressistance edzések a lelkemet is kivették a helyéről, ma már meg sem kottyan különösképpen (most a második havi edzésekkel vagyok így ;) )


  • Eredmények?
  • Magukért beszélnek, nemsokára fogok feltölteni képet ^^

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zinjin.blog.hu/api/trackback/id/tr965371359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása